Traditionele Thaise massage is een oude vorm van genezing die afkomstig is uit de tijd van Boeddha. Thaise massage technieken wijken af van de westerse massage, die door sommigen is beschreven als een soort passieve yoga.
De Thaise methode maakt gebruik van twee primaire procedures; de toepassing van diepe, consistente druk om specifieke zenuwen, pezen en lichaamsdelen en een breed scala aan passieve stretch bewegingen manipuleren het skelet om een evenwicht te vinden tussen de functies van het lichaam. De theoretische basis van de traditionele Thaise massage ligt in de theorie van de energielijnen die door het lichaam lopen. Van de 72.000 energie lijnen, ligt het accent op tien grote lijnen.
Werken aan deze belangrijke acupressuur punten waarlangs de energielijn loopt helpt om blokkades op te heffen die het mogelijk maakt vrije stroom van energie door het lichaam te bevorderen.
Thaise massage technieken tonen de kennis van de innerlijke werking van het lichaam dat is in de praktijk is ontwikkeld gedurende eeuwen. In de Thaise yoga massage worden niet alleen de handen gebruikt, maar ook de voeten, onderarmen, knieën en ellebogen.
Het effect van Thaise massage is uniek en ontspannen. Het lichaam herwint flexibiliteit en gemak van de beweging en een rustige alertheid. Spanning en afvalstoffen komen vrij uit de gewrichten, spieren en bindweefsel.
Thaise massage is gebruikt voor eeuwen in Thailand voor de behandeling van klachten en bevordering van welzijn. Deze oude vorm van therapie is voor jong en oud, actief of inactief, gezond of niet gezond.
Thaise massage technieken helpen het lichaam om terug te gaan naar optimale prestaties en een optimale gezondheid, die bijdragen tot een gevoel van gemak en welzijn en goede gezondheid. De voordelen van Thaise massage zijn o.a:

Verlicht pijn en spierspanning.
Pijn klachten zoals rugpijn, schouder, hoofdpijn/migraine.
Verhoogt bewustzijn.
Bevrijdt blokkades in de energiestroom.
Stimuleren van het zenuwstelsel.
Verhoogt het vermogen van de organen om de voedingswaarde op te nemen.
Versterkt en verjongt het lichaam, verwijdering van afvalstoffen in ons lichaam.
Verbetert de circulatie van het bloed en lymfe.
Verhoogt de flexibiliteit en bevordert een algemeen gevoel van welzijn.
Balans brengen in lichaam en geest.